Vi tävlar om en mössa till bebisen från Novisen!


Jag är med och tävlar om denna urläckra glittermössan från Novisen
Dragning 1/11


Kväveoxid

Som ni vet var jag på en affärspresentation igår och lyssnade på Torbjörn från Ljusdals Rehab som föreläste om kroppens anatomi och hälsa. Jag har alltid haft ett stort intresse när det gäller hälsa, träning har aldrig varit min grej så ist försöker jag att ta hand om kroppen genom vardagsmotion och kost! Men igår är första gången jag hört om kväveoxidens inverkan i kroppen och det var riktigt intressant! Att kronisk värk, tumörceller, problem i mag-tarmkanalen och luftvägarna m.m. alla i studier visas kan bero på just kväveoxidbrist i kroppen!
Peter Wiklund professor/forskare vid Karolinska har skrivit en studie om detta som ni hittar här: http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=2117&a=4617&l=sv Mycket intressant läsning måste jag säga!

Mer lättläst läsning finns att hitta här:
http://www.sparrsab.se/_filebank/produktfiler/download.asp?file=%2F_filebank%2Fproduktfiler%2FKy%E4ni%2BNit...pdf
"Kväveoxid hjälper till att bevara, reparera och försvara nästan varje cell och system i kroppen. Kväveoxid bistår i kampen mot smärta, inflammationer, matsmältningsproblem, sömnlöshet, diabetes och skador. Den är genomgående kopplad till ökad energi, förbättrad sexuell funktion, och även viktkontroll."

Tyvärr är det så att människor inte värdesätter sin egen hälsa innan det oftast är alldeles för sent, det är något jag hoppas kommer att förändras! Man är inte så odödlig som man många gånger tror och dom allra flesta sjukdommar beror idag på felaktig kost och stress, orsaker som faktiskt går att förebygga!

"Din kropp har tre mål: att reparera sig själv, att bibehålla optimal hälsa och att försvara sig mot sjukdomar. Kost och motion spelar en nyckelroll i att upprätthålla och förbättra vår hälsa. De fysiska symptom vi upplever är vår kropps sätt att tala om för oss att den inte får vad den behöver."

Dietister rekommenderar 8-12 portioner frukt och grönsaker per dag för optimal hälsa. De flesta människor, även jag konsumerar långt ifrån den mängden och vi måste då se till att få i oss antioxidanter, vitaminer och mineraler på annat vis. Idag kryllar det av olika företag som säljer olika hälsoprodukter, andra effektiva, andra saknar helt funktion och andra är outstanding! För att veta vilken produkt som är den bästa finns det någon som heter ORAC-värde, ett sätt att mäta antioxidanter i och med hjälp av detta kan man enkelt se hur dom olika produkterna skiljer sig åt!
Sen tycker jag att det är riktigt spännande att det nu faktiskt finns produkter som främjar kroppens produktion av kväveoxid, hur många människor har inte nytta av det?!

Så där ja, det var dagens föreläsning! ;)


Som sagt

Detta är inte min riktiga blogg, den har jag lösenord på så vill du läsa får du be om det :)
Här delar jag bara med mig av lite småsaker och använder den för att kommunicera med andra bloggerskor som inte följer min familjeblogg :)

RSS 2.0